Про проведення «Уроку безбар’єрності»

    Директорат професійної освіти інформує, що за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської прийнято Національну стратегію безбар’єрного простору в України до 2030 року, затверджену розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.04.2021 No 366-р (далі – Національна стратегія).

    У рамках реалізації положень Національної стратегії Міністерством розвитку громад та територій України створено практичний посібник для проєктувальників та архітекторів публічного простору «Альбом без бар’єрних рішень». Ознайомитися з матеріалами можна на сайті Міністерства освіти і науки України за посиланням: http://surl.li/erlep та на сайті Міністерства розвитку громад та території України: http://surl.li/erles.

    У свою чергу, інформуємо, що для запровадження комплексних та абілітаційних послуг, спрямованих на підвищення якості життя, активності, працездатності та залучення до суспільного життя Міністерством охорони здоров’я України започатковано проєкт «Реабілітація травм війни в Україні».

    Принагідно зазначаємо, що з додатковими матеріалами та корисними порадами від UNICEF можна ознайомитися за посиланнями: http://surl.li/erlevhttps://bf.in.ua/http://surl.li/erlexhttp://surl.li/erlez.

Враховуючи викладене вище, просимо провести «Урок безбарє’рності» під час виховних годин, використовуючи матеріали, зазначені у посиланнях.

Коментарі