ЗАПРОШУЄМО ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ ДО ІСТОРІЇ, СЬОГОДЕННЯ ТА МАЙБУТНЬОГО УКРАЇНИ ВЗЯТИ УЧАСТЬ В ОСВІТНЬОМУ проєкті «ІСТОРІЇ НЕЗЛАМНИХ»

 У кожного проєкту своя історія, задум, ціль, група чи аудиторія. Кожен проєкт має чимось важливим закінчитися. В основі кожного проєкту лежить проблема, над вирішенням якої потрібно працювати. Такою проблемою для нашого проєкту є фіксація у пам’яті пересічних українців злочинів війни, розв’язаної сусідньою країною - росією та увічнення цих страшних подій у пам’яті українського народу й усього світу.

    Наразі вся Україна вимушено переживає тяжкі часи. 24 лютого 2022 року розпочалося широкомасштабне вторгнення на територію нашої суверенної й незалежної держави сусідньої країни - росії. І хоча війну рф розпочала значно раніше, з 2014 року із загарбання Криму та окупації частини Донецької і Луганської областей, особливого розмаху, кривавості й масштабності дій вона набула саме 2022 року. Збройні сили України ефективно боронять українську державу на фронті, водночас у тилу, в місцях тимчасового проживання в різних областях України та за її кордоном десятки мільйонів українців демонструють неймовірні витримку і силу духу, готовність боронити себе, свої родину і країну, зберігати свою національну культуру, історію і пам’ять, Україна творить для всього світу мільйони прикладів незламності, Як і в тяжкі часи історичного минулого український народ чинить спротив геноциду. Для сучасників та їх нащадків важливо зберегти погляд на сучасну війну росії проти України крізь призму особистого досвіду.

    Мета проєкту: Зберегти пам'ять кожної української родини про важкі часи воєнної доби. Донести світу й майбутнім нащадкам через окремі долі кожного українця воєнного періоду правдиву й цілісну історію українського народу, як прикладу незламності, боротьби за утвердження національного духу свободи й незалежності. 

    Завдання: 

    1) Здійснити об’єктивне висвітлення персональних історій учасників проєкту, їх родин із часу широкомасштабного вторгнення рф 24 лютого 2022 року. 

    2) Обґрунтувати доцільність висвітлення саме цих подій для сучасників та нащадків. 

    3) Узагальнити представлені матеріали й широко оприлюднити їх з використанням різних технічних та інтернат засобів. 

    4) Результати представити на VII Освітньому Форумі з міжнародною участю «Молодь як ресурс модернізаційної стратегії держави» (2022-2023: поступ українського суспільства), 18-19 травня 2023 року.

    Термін подання робіт: до 01.04.2023 

    Форми участі в проєкті: есе, «лист у майбутнє», наукова чи публіцистична стаття, тези, нотатки, спогади, вірші, пісні, малюнки, фотороботи, колажі, відео репортажі, малюнки, відео- та віртуальні презентації, відеосюжети тощо. Все, що може передати ваші думки, почуття, емоції - ДУЖЕ ВАЖЛИВО ОЛЮДНИТИ ІСТОРІЮ НАШИМИ ОБРАЗАМИ! 

    Вимоги до участі в проєкті: Усі роботи повинні відповідати тематиці проєкту, бути належно оформленими з посиланням на автора роботи (ПІБ, місце навчання роботи, група/клас/посада); демонструвати принципи об’єктивності висвітлення подій та доброчесності й поваги до авторських прав. 

    Логічним завершенням проєкту стане його презентація 18-19 травня 2023 року на освітньому форумі з міжнародною участю «Молодь як ресурс модернізаційної стратегії держави».

    Роботи надсилати на електронну скриньку ДНЗ "Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну" dnz.mvputd@gmail.com 

Коментарі